Emésztőrendszeri problémák

 
  • Emésztőrendszeri problémák
 

Ahogy már a bevezetőben leírtam, munkám során szerzett, valamint saját tapasztalataim indítottak el a keresés útján. 

Így talált rám néhány nagyszerű könyv és tanfolyam a témával kapcsolatban. Aztán amire lehetőségem volt, megpróbáltam beépíteni a saját életembe is.

Így első kézből tudtam tapasztalatot gyűjteni.

Nagyon fontosnak tartom, hogy az embert egységként kezeljük.

Hisz minden, mindennel összefügg !

Emésztőrendszer, immunrendszer, pszichés és viselkedési problémák, allergiák…stb.

Az már közismert tény azt hiszem, hogy immunitásunk kb. 80 % - a  a bélrendszerhez köthető. A bélflóra hatása az immunrendszerben nem csak a bélrendszerben érvényesül. Ha a bélflóra sérült, az egész immunrendszer egyensúlyát veszti és legyengül.

A felborult immunrendszer oda vezet, hogy antitesteket hoz létre és megtámadja a saját testszöveteket. Az irányvesztett, sérült immunrendszer tehát a szervezetet emészti fel. Így alakulnak ki az autoimmun betegségek.

Mikor sérült a bélrendszerünk ?

Ehhez nézzük meg először milyen az egészséges bélrendszer.

Az emberi szervezetet természetes módon sokféle mikroorganizmus népesíti be. Legnagyobb részük az emésztőrendszerünkben él. Egy egészséges felnőtt bélrendszerében átlagosan 1,5-2 kg baktérium van.

Ezeket három csoportra oszthatjuk:

  • Az esszenciális, vagy jótékony flóra
  • Az opportunista, vagy kártékony flóra (a jótékony flóra gátolja ezek elszaporodását)
  • Az átmenő, tranzit flóra. (ezek a környezetünkben lévő baktériumok, amelyek étellel, itallal kerülnek be a szervezetünkbe)

A kártékony baktériumok nagyon sokféle erős toxint, mérget termelnek. Velünk született egészséges bélflóránk képes közömbösíteni a mérgeket, megkötni a nehézfémeket, hatástalanítani a rákkeltő anyagokat. A hasznos baktériumok mint egy vastag gyepszerű réteg a bélfalon természetes védelmet biztosítanak a kórokozók, méreganyagok ellen. Ha ez a védelem sérül, a védtelen bélfalon szabadon   átjut mindenféle betolakodó  és krónikus gyulladást idéznek elő.

A jótékony baktériumok hiányában a kártékony flóra elszaporodik és az egész bélhám struktúrája megváltozik. A bélbolyhok degenerálódnak és nem tudják a táplálékot megfelelően megemészteni és felszívni, ami felszívódási zavarokhoz, hiánybetegségekhez és étel intoleranciához vezethet.

Meg is érkeztünk napjaink szinte „járvány szerűen” terjedő két betegségéhez a glutén érzékenységhez és a tejérzékenységhez.

Talán meglepő most azt olvasni, hogy igazából kevés ember lisztérzékeny igazából. Ez a betegség ugyanis főként gyermekkorban kialakul már, vagy veleszületett rendellenesség. Amit mi glutén érzékenységnek gondolunk, igazából egy emésztési rendellenesség, ami pedig gyógyítható. Sok esetben a tejérzékenységgel is ez a helyzet. Az emésztés egy, vagy több lépése nem tud lejátszódni , ettől borul a többi is.

Ennek a további következménye az, hogy  ezek a rosszul emésztett peptidek, amiknek ráadásul a morfinhoz hasonló szerkezetük van ( gluteomorfin, kazeomorfin) változatlan formában jutnak be a véráramba és az egész szervezetre, különösen az agy működésére károsan hatnak. Ez figyelemzavart, depressziót, ekcémát, gyermekeknél hiperaktivitást, diszlexiát, tanulási nehézségeket , stb…. okozhat.

Természetesen ez a hatás nem csak a lisztre és a tejre lehet igaz, hanem más táplálékra is.

Ami a bélflórát károsíthatja:

  • Antibiotikumok
  • Egyéb gyógyszerek ( fájdalomcsillapítók, szteroidok, fogamzásgátlók…)
  • Étrend ( finomított cukrok és szénhidrátok, feldolgozott élelmiszerek, tápszerek, gabonapelyhek…)
  • Betegségek ( fertőzések, cukorbetegség, autoimmun betegség…)
  • Stressz
  • Egyéb tényezők ( fizikai megerőltetés, idős kor, alkoholizmus, környezetszennyezés…)

Minden úgy kezdődik, hogy az újszülött az édesanya bélflóráját megörökli. Ha abnormális a flóra az anyánál, akkor azt. Amennyiben éveken át fogamzásgátlót szedett, nagy a valószínűsége, hogy sérült a bélflórája, még tünetmentesség esetén is.

Nagyon jó, hogy a kismamák készülnek a gyermekvállalásra, vitaminokat szednek már a terhességre készülődve,de nem kellene-e erre is gondolniuk és változtatni az életmódjukon?

Tehát szülőként, leendő szülőként és saját magunkért is elengedhetetlen, hogy megismerkedjünk ezekkel az egyre inkább bizonyítást nyerő információkkal.

Csak megemlíteném, hogy a sokakat kínzó gyomorsav probléma is nagyszerűen orvosolható és elcsodálkoznak, mikor kiderül, hogy sok estben nem is a sok, hanem éppen a kevés sav áll a probléma hátterében. Ez szintén közrejátszik a fent leírt kóros emésztési folyamat kialakulásában, a bélflóra egyensúlyának felborulásában, károsodásában, a táplálék intolerancia létrejöttében.

Szólni kell még a szervezetünkben élősködő parazitákról. Kevesen gondolnák, hogy az emberek jelentős részét érintő problémáról van szó. Nem beszélve arról, hogy mennyi tünetünk hátterében állhatnak ezek a "lények". Azt javasolom, hogy nézd meg a következő írást, meg fogsz lepődni ! Sajnos igaz !

www.meregtelenites-dieta.com/a-parazitak-titkos-vilaga

Ha elolvasod Dr. Hulda Clark könyvét " Meggyógyulhatsz -A betegségek valódi okai és gyógymódjai " sok problémád okára választ kaphatsz. Az általa megalkotott Zapper segít a paraziták kiirtásában és újra jól érezheted magad.

 

Másik fontos feladat szervezetünk irányított méregtelenítése, megszabadítása a felhalmozódott környezeti méreganyagoktól, toxinoktól. Hiszen ezek teremtik meg a lehetőségét, hogy a különféle kórokozók birtokba vegyék testünket, megbetegítve szerveinket, krónikus gyulladásokat, gócokat, cisztákat létrehozva. Egy idő után immunrendszerünk már nem tud megküzdeni a betolakodókkal.

A homeopátiás elven működő Joalis készítmények megmutatják az immunrendszernek, mi az ami elkerülte a figyelmét és az aktivált immunrendszer képes lesz saját erejéből, öngyógyító képességét felhasználva megszabadulni az adott terhelő anyagoktól.

A kínai gyógyászat alapelveire támaszkodva ki tudjuk választani, hogy melyik szervből indult ki a probléma és célirányosan azt tudjuk kezelni. Régóta fennálló betegségektől, gyulladásoktól, allergiáktól, mentális problémáktól szabadulhatunk meg általuk. 

Észrevehető, hogy „ körbeértünk”, ahogy a pszichés problémákról írt részben ígértem. Felfedezhettük, hogyan jutunk el az emésztés problémájától a mentális, pszichés problémákig, vagy az allergiához, asztmához. Ugyanis ezekben is megnyilvánulhat az emésztőrendszer diszharmonikus működése.

Mindezt súlyosbítja a szervezetünket terhelő szennyező anyagok jelenléte, amelyek kiváló táptalajt biztosítanak a különféle parazitáknak.

Amennyiben úgy érzed, hogy érintett vagy a felsoroltak valamelyikében, keress és egyéni találkozás keretében személyesen beszéljük meg a teendőket és Zapper kezelésen is részt vehetsz.