A kineziológiáról

 
  • A kineziológiáról
 
 

A kinezilógia görög szóösszetétel ( kinesis = mozgás, logos = tudomány ), a mozgásról szóló tudomány.

Holisztikus, azaz a test, lélek és szellem egységét figyelembe vevő, gyógyító és személyiségfejlesztő módszer. Hatékonyan befolyásolja a test energiaáramlását, az érzelmi stresszek feloldását célozza bármely témára vonatkozóan, amiben pozitív változást szeretnénk elérni. Energetikai egyensúlyt hoz létre, aktivizálja a test öngyógyító mechanizmusát.

 

A kineziológia  kifejezetten stressz oldással foglalkozik. Munkaeszköze az izmok és azok tesztelése.

Ágazatai közül az One Brain az, ami az érzelmi stresszek feloldását célozza. A problémák lelki okait kutatja és tárja fel az izomtesztelés segítségével.

Fogantatásunktól kezdve stresszek, lelki traumák érnek bennünket, ami sejtmemória szinten rögzül. Ehhez jönnek még a generációs minták, amik a DNS-ben vannak kódolva. Agyunk tárolja az összes átélt kudarcot, félelmeket és ezzel együtt saját válaszreakcióinkat is, mint a harag, sértődöttség, közömbösség, és amikor további életünk során hasonló stresszhelyzetbe kerülünk, a régi rossz beidegződések szerint fogunk reagálni az adott helyzetre.

Az átélt negatív élmények (stresszek) hatására energiapályáinkon blokkok keletkeznek, amik megakadályozzák az energiák szabad áramlását.


Ha elég sok idő telik el és semmit nem teszünk ezen blokkok megszüntetésére, akkor egyszercsak megjelenik testi tünet formájában. Először valószínűleg csak funkcionális zavarként éljük meg, egy idő elteltével viszont konkrét elváltozások is megjelenhetnek az adott szervben, szervrendszerben.

 

A kineziológia módszerével beazonosítható az elakadás helye, az elvégzett célzott korrekciókkal pedig helyreállítható a szabad energiaáramlás. A módszer a probléma okát keresi meg és itt történik az oldás is, ezután pedig jövőnk és életünk irányítását tudatosan a saját kezünkbe vehetjük, elindulhatunk a gyógyulás útján.